Používame cookies

Súbory cookie a ďalšie technológie sledovania používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú. Viac info

 

Predaj - PENZIÓN vo vyhľadávanej lokalite 2 km.od cesty R7 Holice

Interné ID: TL-16
Ulica: luc
Mestská časť: Malá Lúč
Obec: Lúč na Ostrove
Okres: Dunajská Streda
Kraj: Trnavský kraj
Druh: Objekty
Typ: Predaj
Typ objektu:
Cena v RK

Popis nehnuteľnosti

Ponúkame na predaj agro-penzión, ktorý je situovaný na kraji obce Malá Lúč, 2 km od Holíc pri rýchlostnej ceste R7.
Penzión bol dokončený v roku 2007 a hospodárska budova je v stave holo stavba.
Celý objekt je zateplený, ktorý je napojený na plyn a elektrickú energiu. Výhodou je, že na pozemku má aj vlastnú studňu. V penzióne je jedáleň, ktorá má kapacitu 36 až 40 miest, 18 izieb, ktoré sú 2 lôžkové, skladové priestory, kozuby. Každá izba disponuje vlastným sociálnym zariadením ako aj internet pripojením.
Po menších úpravách vhodné aj na hospic alebo dom dôchodcov.
Možnosť odkúpenia susedného pozemku o výmere 2400 m2.

Dnešná obec Lúč na Ostrove vznikla zlúčením obcí Malá a Veľká Lúč v roku 1960. Názov oboch obcí sa odvodzuje od osobného mena Lucha, Luchy, ktoré sa často vyskytuje v stredoveku.

Obec bola súčasťou majetkového komplexu s centrom v Gale, ktorý dostal už v 14. storočí prvé výsady, ako sa to uvádza v listine kráľa Mateja z roku 1466. V zmysle výsad obyvatelia obcí patriacich ku Gale sa mohli súdiť len pred vlastným súdom. V 15. storočí podľa výsadnej listiny kráľa Mateja platili obyvatelia, patriaci do panstva Gala štyrikrát ročne pevne stanovené poplatky. Okrem toho na Turíce všetky obce boli povinné dodať jednu ovcu. Poplatky boli kráľom Ľudovítom už výsadnou listinou znížené a kráľ Ferdinand v roku 1532 rozšíril už existujúce práva obyvateľov tohto majetkového komplexu o oslobodenie spod platenia mýta. Udelené výsady boli pravidelne všetkými panovníkmi potvrdzované. V tridsiatych rokoch 17. storočia došlo k dôležitým majetko - právnym zmenám v Lúči na Ostrove, Štefan Pálffy celú dedinu dal za 775 toliarov do zálohy Wolfgangovi Mórocovi, bratislavskému podžupanovi. Napriek tejto skutočnosti v urbári Bratislavského panstva je uvedená aj Malá Lúč. Napriek viacerým zálohovaniam, v čase urbárskej regulácie, Malá Lúč už jednoznačne patrí opäť Pálffyovcom. V roku 1785 v súpise uskutočnenom na základe nariadenia Jozefa II. o Malej Lúči poznamenali, že patrí Jánovi Pálffymu a býva v nej 140 ľudí.

Cena : na vyžiadanie.
Možnosť financovania prostredníctvom hypotekárneho úveru.
Ponúkame VÁM bezplatné stretnutie s hypotekárnym špecialistom.

Kontaktujte nás ohľadom detailnejších informácií
t č. : 0907/419 559
alebo mailom : takacs@xpertreality.sk


Vzhľadom na aktuálnu situáciu (COVID-19) a na základe Opatrenia ÚVZ SR obhliadky zrealizujeme samozrejme za dodržania prísnych hygienických podmienok (rúška, rukavice, vzdialenosť). Dbáme na Vaše aj naše zdravie, a preto poprosíme každých klientov a záujemcov, aby dodržali hygienické podmienky.

 

Vlastnosti

Status:
aktívne
Vlastníctvo:
osobné
Úžitková plocha:
1540 m2
Zastavaná plocha:
770 m2
Stav:
novostavba
Počet izieb:
18
Balkón:
áno
Loggia:
áno
Terasa:
áno
Verejné parkovanie:
áno
Počet poschodí od prízemia vyššie:
2
Celková plocha:
2700 m2
Počet balkónov:
5
Počet logií:
5
Počet terás:
5
Inžinierske siete:
áno
Voda:
áno
Elektrika:
áno
Plyn:
áno
Kanalizácia:
áno
Voda - na pozemku - vodný zdroj:
áno
Kanalizácia - na pozemku - žumpa:
áno
Vykurovanie - centrálne:
áno
Internet:
áno

Pozrieť na mape

Maklér

Ladislav  Takács

Ladislav Takács

Realitný maklér

  • Slovensky
  • Česky
  • Magyar
  • narks
  • rusr

Radi Vám poradíme

Podobné nehnuteľnosti